"يك توصيه ي ديگر ما هم اين است كه تشكلهاي دانشجويي با هم همفكري و همكاري و همدلي نشان بدهند. حالا من نمي خواهم يك چيزي را حتماً يك پيشنهاد قطعي بكنم، اما به نظر آدم مي رسد كه مثلاً يك مجمع هماهنگ كننده اي بين اين تشكلها وجود داشته باشد تا تشكلها، هم جهت پيش بروند. البته جهت هاي كلي تقريباً با هم يكسان است، خوب است. نمي خواهيم هم بگوييم كه اين تشكلها با مختصاتي كه هر كدام دارند، بايستي اين مختصات را همه يك كاسه كنند" (مقام معظم رهبری، ۹۰/۵/۱۹)
بی تردید وجود تشکل های قدیمی و قوام یافته در میان دانشجویان، یکی از بسترهای رشد و شکوفایی آن ها و نیز یکی از علل پایداری و تاثیرگذاری حرکت های دانشجویی بوده است.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی این تشکل ها پایگاهی مناسب برای پاسداری از ارزش ها و مبانی اسلامی در دانشگاه و کانونی برای مبارزه با رژیم ستمشاهی محسوب می شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با تغییر اقتضائات اجتماعی و سیاسی کشور، این تشکل ها علاوه بر کارکردهای نظری و فکری با حضور پرشور در عرصه های علمی و سیاسی تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و تعیین کننده ترین جریان های سیاسی در جهت گیری های اجتماعی و سیاسی کشور شده اند. تسخیر لانه جاسوسی امریکا در ایران و حضور فعال دانشجویان در عرصه های مختلف انقلاب و دفاع مقدس نمونه هایی از نقش آفرینی های جنبش دانشجویی کشور می باشد.
اینک، زمینه حضور و مشارکت جوانان به ویژه دانشجویان در عرصه های اجتماعی مساعدتر و تمایل آن ها به فعالیت در تشکل های دانشجویی بیشتر شده است. از این رو گروه های دانشجویی که مایل به فعالیت سیاسی- اجتماعی در عرصه دانشگاه باشند در قالب آیین نامه های تدوین شده با طی مراحل قانونی، مجوز لازم را از دانشگاه اخذ می نمایند.
در دانشکده علوم توانبخشی نیز زمینه فعالیت دانشجویان در قالب تشکل های دانشجویی فراهم گردیده است و در حال حاضر دو تشکل بسیج دانشجویی خواهران و برادران به صورت فعال در این دانشکده حضور دارند.