لیست مجلات غیر معتبر متشر شد

در سال‌‌های اخیر، برخی از افراد سودجو با راه اندازی مجلات صرفا تجاری و غیر علمی و یا جعل وب سایت مجلات دیگر، اقدام به فریب نویسندگان نموده و با  دریافت مبالغی، اقدام به انتشار هر مقاله دریافتی می‌نمایند. این مجلات که عمدتا با واژه predatory journals نامیده می‌شوند، ضمن ارسال ایمیل‌های متعدد درخواست دریافت مقاله به افراد، مقالات دریافتی ایشان را بدون داوری و در زمان کوتاه پذیرش و منتشر می‌نمایند. بدیهی است انتشار مقالات در این مجلات ضمن اتلاف وقت، هزینه و منابع، بی اعتباری و آسیب نویسنده، دانشگاه و کشور ارسال کننده مقاله را در پی خواهد داشت. معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و آموزش پزشکی اعلام کرد، مقالات اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگران و دانشگاه‌ها که از تاریخ اول ژانویه میلادی و بعد از آن در مجلات  نامعتبر منتشر شوند، مقالات نامعتبر قلمداد شده و فاقد هر گونه امتیاز مادی و معنوی برای نویسندگان و داشگاه مربوطه  خواهد بود. با توجه به پیچیدگی فرآیند شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی و لزوم معرفی و اطلاع رشانی این گروه از مجلات به جامعه علمی پزشکی کشور، معاونت تحقیقات و فناوری  وزارت بهداشت، اقدام به ارزیابی مجلات موجود نموده و فهرست مجلات نامعتبر و جعلی را در آدرس http://blacklist.research.ac.ir منتشر نموده است.

برای دیدن فهرست مجلات نا معتبر و جعلی اینجا را کلیک کنید.