ارایه خدمات نوروفیدبک در کلینیک کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی

به تازگی خدمات نوروفیدبک در کلینیک کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی آغاز شده است. حال سئوال اینجاست که اصلا نوروفیدبک چیست؟ و در چه مواقعی باید برای استفاده از این خدمات به کلینیک کاردرمانی دانشکده مراجعه نمود؟ نوروفیدبک اختلالات مختلف ذهنی و روانی در حقیقت حاصل کارکرد نامناسب مغز و در نتیجه الگوی ناصحیح امواج  مغزی می باشد. لذا مغز انسان نیز مانند هر سیستم دیگری نیاز به تنظیم و رفع نواقص دارد.نکته جالب توجه این است که خود مغز می تواند خودش را تنظیم و به روز کند، فقط کافی است که از وضعیت خود آگاهی پیدا کند. لذا کاری که باید انجام شود آگاهی یافتن از مدل نامطلوب کارکرد مغز و سعی در تنظیم مجدد آن می باشد.در حقیقت مغز ما با فیدبک هایی (بازخوراند) که از بدن و محیط اطراف می گیرد به کنترل و تنظیم کارکردهای مختلف جسمی و روانی و تعامل ما با محیط می پردازد. نوروفیدبک با فیدبکی که از امواج مغزی ارایه می دهد، مغز را در تنظیم فعالیت خود می تواند کمک نماید. در حقیقت نوروفیدبک یکی از زیر شاخه های بیوفیدبک است که روی امواج مغزی کار می کند. نوروفیدبک می تواند در کنار سایر روشهای درمانی بالینی مانند کاردرمانی، روان درمانی  و توانبخشی شناختی به کاهش علایم بیماری و افزایش سطح سلامت مراجعین کمک کند. هر گاه با چنین مشکلاتی روبرو شدیم باید به کلینک مراجعه کنیم.

حال باید پرسید دستگاه نوروفیدبک چه کمکی می کند؟ در این روش مراجعه کننده مقابل یک مانیتور می نشیند، الکترودی به سر وی وصل می شود که این الکترود امواج مغزی را دریافت و به کامپیوتر هدایت می کند. در صفحه مانیتور یک شکل شبیه سازی شده از امواج مغزی به شکل یک بازی نمایش داده می شود. دستگاه الگوهای امواج مغزی را پردازش می کند و در صورتیکه این الگوها مناسب باشد،  فرد متصل به دستگاه در بازی موفق خواهد شد و در غیر این صورت شکست می خورد .به این ترتیب مراجعه کننده یاد می گیرد که مثلا در شرایط اضطراب چگونه مغز خود را تنظیم کند که آرامش جایگزین اضطراب شود. در تمام این مراحل درمانگر کنار مراجعه کننده نشسته است و به وی یاد می‌دهد که چگونه می‌تواند این کار را انجام دهد.

کاربردهای درمانی نوروفیدبک در بهبود علایم بیماری: بیش فعالی/کمبود توجه، اختلال یادگیری، افسردگی واکنشی (اختلال خلق انطباقی)، (Anxiety)اضطراب، اختلال وسواس فکری عملی(OCD)، اختلالات خواب، صرع،ضربه ی سر و سکته مغزی،

کلینیک کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شنبه الی چهارشنبه ساعت ۸ صبح الی  ۱۴ آماده همکاری های پژوهشی  با متخصصین محترم  و همچنین ارایه خدمات درمانی نورفیدبک به مراجعین می‌باشد.

گفتنی است این دستگاه با پیگیر‌های گروه کاردرمانی و حمایت معاون اداری مالی دانشکده علوم توانبخشی خریداری شده است.